وقتی یک مرد غلیظ آرایش میکند
چه زمانی مردان آرایش غلیظ می کردند؟
جالب اینجاست که آرایش مردان اما به دوران هخامنشیان ختم نمیشود، مطالعه روی نقش برجستهها و اشیاء به دست آمده از حفاریها نشان میدهد که شاهان ساسانی هم آرایش میکردند.
پادشاه پادشاهان، پادشاه هخامنشی ایران بر مهمانانش در تالار بزرگ وارد شد.او به چشمانش سرمه کشیده و موهایش را فر زده بود. گونههایش را به سرخاب آغشته و لبانش را بنفش کرده بود. بدنش آراسته به زیور آلات بسیار بود...
آیا مردان در دورههای مختلف تاریخی ایران آرایش میکردند؟ در این زمینه اسناد و مدارکی وجود دارد؟
در تاریخ ما آرایش برای مردان نه تنها ناهنجار قلمداد نمی شده
ساسانیان هم نقطه پایان رسم آرایش مردان در ایران نبودند. مردان در دوره قاجار هم سنگ تمام گذاشته و آرایش میکردند. از نقاشیهای به جای مانده از فتحعلی شاه میتوان یاد میکرد. پادشاه کمرباریک قاجار که حرم سرایش شهره خاص و عام است. در آن زمان آرایش کاملی میکرده است. از نقاشیهای این پادشاه خودشیفته کاملا معلوم است.فتحعلی شاه کفشهای پاشنهدار پوشیده، گونههایش را سرخ کرده و مو و ریشش را پوش داده است. در تصاویر به جای مانده در جای جای چهلستون گویای آن است که شاه عباس هم همین رسم را به نحو احسن به جا میآورده و حتی از کرم پودر هم استفاده میکرده است.
درسته که طبق دستور اکید دین مبین اسلام شرعا رعایت حجاب از جانب خانوم ها واجب است. اما بر مردان هم واجب است که پوششی مناسب داشته باشند. همانطور که بی حجابی جنس مونث موجب فضایی محرک و گناه آلود در جامعه میشه، پوشش نامناسب جنس مذکر هم به طبع خود اثرات منفی خودش رو بجا خواهد گذاشت.
جوانانی در مکان های عمومی مشاهده می شوند با پوششی نامناسب، که نه تنها هیچ سنخیتی با تمدن و فرهنگ چند هزار ساله و اصیل ایرانی نداشته بلکه با دین اسلام هم منافات دارد. پوشیدن لباس همانند غیر مسلمان رو اسلام جایز نمی داند. توجه داشته باشیم که معنای حجاب فقط پوشش نیست بلکه بایستی در رفتار و گفتار هم حجاب رعایت شود.
الان بعضی از آقایون رو در جامعه مشاهده می کنیم که همانند خانوم ها خود آرایی کرده اند! همانند خانوم ها ابرو برداشته اند! گویا فاقد صفات مردانه هستند!
مطالبی که در بالا گفته شد به این دلیل بود که در جامعه ما فقط از پوشش زنان صحبت می شود و از پوشش مردان هیچکس هیچی نمی داند و تا الان مقاله ای، صحبتی در این مورد نشده بود و فکر نکنم که کسی در مورد نوشته هایی که در بالا گفته شد اطلاعی داشته باشد که مطمئنن به خاطر صحبت نکردن و تحقیق نکردن جامعه ما در این مورد است. من فقط توانستم انقدر مطلب را پیدا کنم و مطلب واقعا در این مقوله کم بود و اگر کم و کاستی دارد دوستان وبلاگ ما را ببخشند.
این مطالبی را که در بالا گفتم دغدغه اصلی من بود چون هر روزه همانطور که می بینیم به دختران جامعه خرده گرفته می شود و می گویند این چه پوششی که دارند و هر الفاظ بدی به دختران ما نسبت می دهند و حتی برایشان ماشین گشت یا همان گشت ارشاد می گذارند و به پسران ما که با پوشش های زننده و زنانه بیرون می آیند خرده نمی گیرند و برایشان گشت ارشاد نمی گذارند. و متعجبم که آیا این پوشش ها و مدل های مو و ابرو برداشتن پسرهای ما هیچ توجهی نمی شود و همش می گویند اینا پسر هستند و با دخترها فرق دارند و نمیدانم پسرها با دختران ما چه فرقی دارند؟ مگر در اسلام گفته نمی شود که زن و مرد هر دو باید در مورد پوشش خود دقت کنند پس چرا مردم مسلمان ما پسران ما را نمی بینند؟ چرا باید همیشه شاهد الفاظ بدی که در مورد دختران گفته می شود باشیم؟ و خیلی چراهای دیگر.......
باز هم میگم که اگر مطلب زیاد خوب نبود دوستان ما را ببخشند چون این اولین بار بود که چنین مطلبی نوشته ام و ممنون از دوستانی که این مطلب را خواندند.
منابع:
1- حجاب در ادیان الهی / ص 75
2- تاریخ لباس ایران / شبنم رنج دوست
3- مصباح الشریعة /باب هفتم
4- سوره مبارکه احزاب آیه شریفه 21
5- امام شناسی جلد نه / علامه سید محمد حسین طهرانی ص280
6- الغیبة / ص 243 – کافی / ج1 ص411
7- مکارم الاخلاق /باب پوشیدنی ها
8- جامع الاحکام صافی /ج2 ص 1722- توضیح المسائل، بهجت/ 1933.1937
9- تاریخچه پوشش سر در ایران / دکتر شهشهانی
10- مکارم الاخلاق/ الطبرسی ص224
11- مستند الفردوس(نقل دیلمی از جابر)- مکارم الاخلاق / الطبرسی
13- قران کریم سوره نور آیات 30،31
وای خیلی جالب بود کلی خندم گرفت.فک کن پادشاه مملکت آرایش داشته باشه.خخخخ
اخه با این سابقه قشنگ ما الان به جوانامون چی بگیم خب؟ این بیچاره ها که فقط ابرو برمیدارن و موهاشون و فشن می کنن. همین کارا رو کردن که نسلشون منقرض شد دیگه:))
نویسنده مقاله خسته نباشی خیلی خوب بود.